Ελληνικά | English
 Αρχική   Σύνδεσμοι   Ιστοχάρτης   Επικοινωνία 
Τετ. 20 Φεβ. 2019
Εκδηλώσεις

Βουνά - Αναβάσεις
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Πλήθος ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών υπάρχουν στην περιοχή του Αμαρίου. Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 διασχίζει εγκάρσια τη νότια πλευρά της κοιλάδας του Αμαρίου, από το Γερακάρι και τις Ελένες έως το Φουρφουρά. Από το Γερακάρι το μονοπάτι οδηγεί στο σπηλαιώδη ναό του Προφήτη Ηλία και καταλήγει στην κορυφή του όρους Κέντρος (1.777μ.). Από τη Βισταγή ή το Φουρφουρά η διαδρομή Ε4 περνά από το καταφύγιο Τουμπωτός Πρίνος και συνεχίζει μέχρι την κορυφή Τίμιος Σταυρός του Ψηλορείτη (2.456μ.).
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ορειβατικές διαδρομές που ξεκινούν από τα χωριά Αμάρι, Οψυγιάς και Πετροχώρι και οδηγούν στην κορυφή του όρους Σάμιτος (1.014μ.), όπου έχει διαμορφωθεί και πλατφόρμα εκκίνησης αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε). Μπορείτε επίσης να ανεβείτε στις κορυφές-δίδυμο του όρους του Αγίου Πνεύματος ξεκινώντας από το Μέρωνα, καθώς και στο βουνό Σωρός, με το χαρακτηριστικό σχήμα κώνου, από την Πατσό ή το οροπέδιο Γιους Κάμπος.

 

Διαύγεια, διαφάνεια στο κράτος
 

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες